woensdag, 12 februari 2020

Conferentie: Naar Inclusiever Onderwijs

Het landelijk praktijkplatform Naar inclusiever Onderwijs organiseert op woensdag 12 februari 2020 de conferentie ‘Naar Inclusiever Onderwijs’. Deze conferentie richt zich op schoolleiders, bestuurders in het onderwijs en gemeenten, intern begeleiders/zorgcoördinatoren, leerkrachten, onderwijsassistenten, leerlingen, ouders en samenwerkingsverbanden.

De conferentie wordt geopend door Minister Arie Slob. Daarna volgt een panelgesprek met de minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink en de initiatiefnemers van het praktijkplatform Naar Inclusiever Onderwijs. Keynote spreker professor Dr. Mel Ainscow zal de ochtend afsluiten.

Na een korte koffiepauze begint het gevarieerde programma dat aandacht heeft voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo. Zo worden er praktijkvoorbeelden van inclusief onderwijs besproken, waarbij aandacht is voor de geleerde lessen, maar ook voor ontwerp- en implementatievragen. Gedurende de dag worden tijdens twee ronden verschillende workshops op maat aangeboden voor de diverse aanwezige doelgroepen, waaronder ook workshops van internationale praktijkdeskundigen en wetenschappers.

Tijdens de lunchpauze is er ruimte om te netwerken en in gesprek te gaan met de aanwezige sprekers, aanwezige inclusieve scholen en/of de initiatiefnemers van het praktijkplatform Naar Inclusiever Onderwijs.

Datum: Woensdag 12 Februari 2020
Tijd: Van 09:30 tot en met 15:30 uur
Locatie: Spant! Congrescentrum, Dr. A. Kuyperlaan 3, 1402 SB Bussum
Tickets: Tickets zijn verkrijgbaar via de website.

Bekijk het hele programma of download de flyer. Bekijk ook het interview met professor Dr. Mel Ainscow als voorproefje op de conferentie.