vrijdag, 29 maart 2019

Cursus: dysfatische ontwikkeling

Cursus: dysfatische ontwikkeling

Het VIM is er voor scholen, ouders en iedereen die zich betrokken voelt bij de integratie van kinderen met het syndroom van Down binnen het onderwijs en de kinderopvang.

Kinderen met het syndroom van Down ontwikkelen zich op verschillende gebieden trager dan andere kinderen. De spraak en taalontwikkeling is een van de dingen die vaak het verst achterloopt en vraagt speciale aandacht. Vaak is het begrip van taal beter dan de eigen spraak. Om kinderen hier beter in te begeleiden en te ondersteunen organiseert het VIM op vrijdag 29 maart, 12 april en 24 mei 2019 de driedaagse cursus ‘dysfatische ontwikkeling’.

Tijdens deze driedaagse cursus wordt er uitgebreid ingegaan op de invloed van de spraak op de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling en het gedrag van kinderen met het syndroom van Down. Daarnaast wordt er veel tijd besteed aan het toepassen van de opgedane kennis in praktijkopdrachten.

Deze cursus is speciaal voor onderwijsprofessionals en ouders van een kind met Downsyndroom die binnenkort start of net is gestart op de basisschool.

Wanneer: Vrijdag 29 maart, 12 april en 24 mei 2019
Waar: BCN Utrecht, Daltonlaan 100, 3584 BJ Utrecht
Tijd: 10:00 uur tot 15:30 uur, inloop vanaf 09:30 uur
Toegang: Meld u hier aan

Meer informatie en het hele programma vindt u op de website van het VIM.