donderdag, 10 september 2020

Digitale bijeenkomst Landelijk Netwerk Studentenwelzijn hoger onderwijs

Op donderdag 10 september 2020 vindt de digitale bijeenkomst van het Landelijk Netwerk Studentenwelzijn hoger onderwijs plaats. Het Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO) is initiator en facilitator van het netwerk. Het gaat om een samenwerking gericht op het bevorderen van het welzijn van studenten in het hoger onderwijs. De bijeenkomst is een initiatief voor en door de leden van het Landelijk Netwerk Studentenwelzijn.

In de digitale bijeenkomst staat het thema ‘sociale binding in relatie tot de coronacrisis’ centraal. Vanaf september gaat het hoger onderwijs langzaam weer experimenteren met fysiek onderwijs. Dit is van belang omdat hoger onderwijs ook een sociale waarde heeft die belangrijk is voor het welzijn van studenten. In de coronacrisis brengt de nieuwe start van het schooljaar belangrijke vragen met zich mee als: hoe organiseer en borg je sociale binding tussen studenten? Dergelijke vragen komen aan bod tijdens de digitale bijeenkomst.

Aan de hand van verschillende themagroepen worden goede voorbeelden uitgewisseld. Op deze manier wordt er gezamenlijk verder gewerkt aan een verhoogd studentenwelzijn. Op dit moment wordt de rest van het programma nog ingevuld. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het netwerk is voor vertegenwoordigers van hogescholen, universiteiten, studenten, aanverwante onderwijsorganisaties en non-profit organisaties die zich inzetten voor het verbeteren van het welzijn van studenten in het hoger onderwijs.

Datum: 10 september 2020
Tijd: 10:00 tot 11:30 uur
Locatie: online (via smartphone/laptop)
Tickets: Aanmelden kan via de website van ECIO.

Bekijk alle informatie over het Landelijk Netwerk Studentenwelzijn hoger onderwijs op de website van ECIO.