Lettergrootte - +
Contrast - +

Erasmus+ Symposium Towards a Creative Inclusion in Adult Education

‘Towards a Creative Inclusion in Adult Education’ is het eerste evenement dat wordt georganiseerd onder het Erasmus+ Project “Creative Inclusion in Adult Education”, wat als doel heeft om samen te werken voor innovatie en het uitwisselen van kennis en kunde in het kunstonderwijs voor volwassenen met een beperking, en vindt plaats op 18 September 2018 bij de EESC Premises in Brussel, België.

Tijdens deze ochtend zullen de deelnemers de belangrijkste uitdagingen en mogelijkheden voor inclusie van volwassenen met een beperking in het kunst onderwijs in Europa bespreken. Daarnaast zullen de eerste bevindingen van het Erasmus+ Project worden gepresenteerd.

Het programma heeft vier onderdelen:
- Ronde tafel “The European Policy Framework”. De presentatie van het CIAW rapport over de status van het kunst onderwijs voor volwassenen met een beperking in Europa en een debat met hoogstaande gasten uit het European policy framework.
- Ontdek de ‘good practices’. Een presentatie met richtlijnen van goede voorbeelden uit het veld van kunst onderwijs voor volwassenen met een beperking. De verschillende gasten uit de verschillende Europese landen zullen hun eigen voorbeelden vertellen.
- Open debat: Een dynamische debat sessie om ideeën en ervaringen voor creatieve inclusie in het volwassenen onderwijs te bespreken, goede voorbeelden te benoemen, ervaringen te delen en voorstellen te doen om het CIAW Project te verbeteren.
- Netwerk lunch: “Bringing stakeholders together”. Een gratis lunch waarbij deelnemers elkaar kunnen ontmoeten en kennis kunnen uitwisselen met elkaar en de organisaties die volwassen onderwijs voor mensen met een beperking mogelijk maken.

Wat: “Towards a Creative Inclusion in Adult Education” event.
Wanneer: 18 september 2018
Hoe laat: 09:30 - 12:30 uur
Waar: EESC Premises | JDE61 Rue de Treves 74 Trierstraat in Brussel.

De aanmelding zal binnenkort openen. Houd u hiervoor de website van de EASPD in de gaten.

Het Erasmus+ Project “Creative Inclusion in Adult Education” wordt mogelijk gemaakt door verschillende partners uit de gehandicapten sector en verschillende Europese landen: COPE Foundation uit Ierland, het Europese EASPD, ENCC uit België, ASVO uit Italië en de LADAPT uit Frankrijk. Ook de e-learning organisatie Cork Institute of Technology uit Ierland werkt mee.