woensdag, 06 oktober 2021

Expertisecentrum inclusief onderwijs organiseert bijeenkomst studentenplatformen

Inclusief onderwijs is volgens ECIO, Expertisecentrum inclusief onderwijs, alleen mogelijk in samenwerking met ervaringsdeskundige studenten. Daarom draagt het expertisecentrum op landelijk niveau bij aan studentenparticipatie binnen hogescholen en universiteiten. In het kader daarvan organiseert en faciliteert ECIO op 6 oktober 2021 een landelijke online bijeenkomst. Deze is bedoeld voor die platformen, netwerken en verenigingen binnen hogescholen en universiteiten, die zich richten op studenten met een functiebeperking of op inclusief onderwijs.

Met de bijeenkomst wil ECIO een landelijke ontmoetingsplek creƫren, waar vertegenwoordigers de mogelijkheid hebben ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Het kan bijvoorbeeld gaan om informatie over buddy- en/of voorlichtingsactiviteiten, tips om zichtbaarder te worden binnen de universiteit of hogeschool, of om het uitwisselen van bepaalde beleidsdocumenten. Ook studenten die studeren aan een hogeschool of universiteit zonder platform, en die van plan zijn er zelf een op te zetten, zijn welkom.

Het programma bestaat uit grofweg drie onderdelen: de bijeenkomst start met een uitgebreide en interactieve kennismaking, daarna volgt een presentatie over de activiteiten, successen en uitdagingen van een van de studentenplatformen en tot slot is er ruimte voor gesprek en intervisie.

Datum: woensdag 6 oktober 2021
Tijd: 16.30 tot 18.00 uur
Locatie: online via MS Teams
Aanmelden: Via het interesseformulier

Meer informatie over de online bijeenkomst vindt u op de website van ECIO.