vrijdag, 14 december 2018

Festival van de Gelijkheid in Theater Vooruit

Op 12, 13, 14 en 15 december wordt de zesde editie van het ‘Festival van de Gelijkheid’ georganiseerd in Theater Vooruit en omliggende locaties in Gent.

Vier dagen lang staat het festival in het teken van gelijkheid, diversiteit, verbondenheid en inclusie. Tijdens het festival zijn er panelgesprekken, documentaires en films over deze onderwerpen, workshops, een expositie en nog veel meer. Het hele programma vind je op de website van het ‘Festival van de Gelijkheid’.

Vrijdagmiddag 14 december wordt het panelgesprek ‘Iedereen mee in de klas’ georganiseerd in samenwerking met Vijftact, de federatie van Autisme Centraal, centrum ZitStil, Doof Vlaanderen, Gezin en handicap en Sig. Tijdens dit gesprek gaan Dirk de Wachter (psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de K.U. Leuven), Lies Heibaut (ouder en auteur) en Geert Vanhove (professor Orthopedagogie UGent) in gesprek over het M-decreet. Beleid en onderwijspraktijk zoeken naar een manier om hokjes-denken overboord te gooien. Ze willen toewerken naar inclusief onderwijs, maar in hoeverre lukt dat als er niet genoeg tijd en personeel is voor individuele begeleiding om tegelijk de andere leerlingen zichzelf te laten zijn? Gasten zijn van harte uitgenodigd hierover mee te denken.

Wanneer: Vrijdag 14 December 2018
Tijd: 13:30 tot 15:00 uur
Waar: De theaterzaal, Kunstcentrum Vooruit, Sint Pietersnieuwstraat 23 in Gent.
Toegang: Gratis.

Andere interessante programmaonderdelen over inclusie zijn; ‘Het grote gelijkheidsdebat’ gericht op armoede en inclusie. En het panelgesprek ‘Onderwijs en ongelijkheid’ over de ongelijkheid die het huidige onderwijssysteem met zich meebrengt.

Meer informatie over dit festival vindt u op de website.