Lettergrootte - +
Contrast - +

‘Masterclass: Eindelijk weer samen naar school?’

Elk kind wil plezier hebben, spelen, onderzoeken en leren tussen andere kinderen. Ook kinderen met beperkingen willen hieraan meedoen en hun bijdrage kunnen leveren. In deze 5de masterclass over inclusief onderwijs van In1school vertelt Jo Hermanns, emeritus hoogleraar Opvoedkunde aan de UvA en onafhankelijk adviseur op het terrein van jeugdbeleid en jeugdzorg, over de kansen die er nog liggen als het gaat over weer samen naar school gaan en de urgentie om die te benutten.

Tineke Geertsma, directrice IKC Sint Michaël en Cobi Oostindiër, afdelingsdirecteur ambulante dienstverlening Kentalis, vertellen daarnaast hoe zij ‘samen naar school’ in de praktijk brengen voor kinderen met gehoor en spraak-taalproblemen.

Programma 14 juni
15.00 – 15.15 Opening door Astrid Greven, deskundige inclusieve samenleving, adviseur In1school.
15.15 – 15.45 Tineke Geertsma, directrice IKC Sint Michael en Cobi Oostindiër van Kentalis, over de kansen van thuisnabij onderwijs.
15.45 – 16.00 Inbreng oud leerlinge van Kentalis/basisschool Sint Michaël en Lisa Verberg, lid van het Jongerenpanel Zorg én Perspectief, over hun eigen schoolervaringen als jongere met een beperking.
16.00 – 16.15 Pauze
16.15 - 17.15  Masterclass: Eindelijk weer samen naar school? Jo Hermanns vertelt over de kansen die we moeten grijpen waardoor alle kinderen (weer) samen kunnen opgroeien.
17.15 – 18.00 Discussie en afsluiting

Locatie: Sint Michaelschool, Schritsen 52, 8861 CV Harlingen
Gratis toegang

In de uitnodiging kunt u meer lezen over het programma.

De masterclassreeks is een initiatief van platform In1school dat onderdeel uitmaakt van het programma onderwijs van kinderrechtenorganisatie Defence for Children en wordt gefinancierd door FNO. Voor de masterclassreeks wordt samengewerkt met het Jongerenpanel Zorg én Perspectief.