Lettergrootte - +
Contrast - +

Passend onderwijs: laat uw stem horen

Niet alleen de school, ook de gemeente neemt besluiten die het onderwijs direct raken. Zo beslist de gemeente over het leerlingenvervoer en ondersteuning op school. Hoe krijgen ouders en jongeren die opkomen voor de onderwijsbelangen van leerlingen met een beperking hier (meer) invloed op? Op de netwerkbijeenkomsten passend onderwijs van Ieder(in) en Zorgbelang die van december 2017 tot januari 2018 plaatsvinden komt dit aan de orde.

Gemeentelijke adviesraden (zoals een Wmo-adviesraad of een Adviesraad Sociaal Domein) kunnen direct invloed uitoefenen op het beleid van de gemeente. De adviesraad heeft een formele status richting gemeente en samenwerkingsverband. De ondersteuningsplanraad oefent ook invloed uit op het samenwerkingsverband.

Tijdens de bijeenkomsten worden ouders en jongeren die opkomen voor de belangen van leerlingen met een beperking in contact gebracht met gemeentelijke adviesraden en ondersteuningsplanraden, zodat de invloed op het onderwijsbeleid uitgebreid wordt.

Datum en locatie:

Drenthe, 23 januari in Beilen: 19.30 – 21.30 uur
Noord-Brabant, 23 januari in Breda: 20.00 – 22.00 uur
Gelderland, 24 januari in Arnhem: 19.30 – 21.30 uur
Noord-Brabant, 29 januari in Oss: 20.00 – 22.00 uur

Voor informatie en aanmelden, kunt u mailen naar Gepke Boezaard, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.