Lettergrootte - +
Contrast - +

Webinar toegankelijk en inclusief onderwijs

Op 24 november (12.30-13.15 uur) biedt Expertisecentrum handicap + studie een webinar aan voor docenten over toegankelijk en inclusief onderwijs. Docent Marloes Vlind (Vrije Universiteit), adviseur Judith Jansen (Expertisecentrum handicap + studie) en een student beantwoorden vragen en geven tips. Heb je vragen over jouw rol als docent en het toegankelijk en inclusief maken van jouw onderwijs? Loop je tegen bepaalde dingen aan? Neem dan deel aan dit gratis webinar!

Docenten zijn cruciaal voor het studiesucces van hun studenten. Inspelen op diversiteit en het aanbieden van flexibel onderwijs is hierbij van belang. Studenten weten vaak goed wat hen helpt en er zijn al mooie voorbeelden van docenten die toegankelijk en inclusief onderwijs aanbieden.

Vakinhoudelijke, didactische en pedagogische kwaliteiten zijn doorslaggevend mits wordt ingespeeld op de verschillen tussen studenten en onderwijs flexibel wordt aangeboden. Studenten weten vaak goed wat hen helpt en met kleine aanpassingen kunnen belemmeringen vaak worden weggenomen. Deze aanpassingen werken niet alleen voor de studenten met een functiebeperking maar veelal voor alle studenten.

Aanmelden kan hier: https://www.onlineseminar.nl/cinop/webinar/d604562c-02cd-4381-9a1a-b9cb06e50596/hoe-kun-je-als-docent-bijdragen-aan-toegankelijk-en-inclusief-onderwijs/#watch