Denk mee over sociale inclusie van leerlingen met een beperking

De Onderwijsraad gaat na hoe het onderwijs kan bijdragen aan de sociale inclusie van leerlingen met een beperking voor nu en voor hun toekomst. Hier brengen zij in het voorjaar van 2020 een advies over uit zodat dit kan worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van het beleid ‘Passend Onderwijs’.

Sociale inclusie betekent dat mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. De Onderwijsraad houdt zich ermee bezig hoe het onderwijs zo kan worden ingericht dat leerlingen met een beperking nu en in de toekomst zo goed mogelijk kunnen deelnemen aan de samenleving. Ook bekijken zij hoe belemmeringen in het onderwijs die sociale inclusie in de weg staan kunnen worden weggenomen en wie daarbij welke verantwoordelijkheid heeft.

Om hier een zo goed mogelijk beeld van te krijgen vraagt de Onderwijsraad input vanuit het hele land zodat zij dit kunnen meenemen in het advies. Meedenken? De Onderwijsraad ontvangt schriftelijke bijdragen graag per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Reageren is mogelijk tot 1 februari 2020.

Bekijk ook ‘Sociale inclusie van leerlingen met een beperking’.