Het In1school stappenplan voor inclusief onderwijs

Het stappenplan voor inclusief onderwijs staat nu online! Starten met inclusief onderwijs is best lastig, want waar te beginnen? Met deze vraag gingen wij aan de slag en ontwikkelden met onze adviseurs een nieuwe tool voor iedereen die wil werken aan een inclusief onderwijssysteem.
In dit stappenplan staan handvaten hiervoor en voorbeelden van dingen waar men tegenaan loopt tijdens deze ontwikkeling.

Visie en kennis

Onder visie en kennis staat alle achtergrondinformatie die nodig is bij de ontwikkeling van een inclusief onderwijssysteem. Zo komt het belang van een scherpe visie naar voren en wordt er gekeken waarom inclusief onderwijs nu zo belangrijk is. Om deze visie vorm te geven is de juiste kennis verreist. Daarom staat er onder kennis de benodigde achtergrondinformatie voor visieontwikkeling, zoals informatie over wat inclusief onderwijs is en om wie het gaat.

Aan de slag

Het stappenplan is onderverdeeld in vier doelgroepen; beleidsmakers, scholen, bestuurders/samenwerkingsverbanden en ouders/verzorgers. De informatie onder de kopjes ‘visie’ en ‘kennis’ is voor elke doelgroep hetzelfde. Onder het kopje ‘aan de slag’ staan de stappen die belangrijk zijn om te nemen of om over na te denken als er wordt toegewerkt naar inclusief onderwijs. De informatie die bij deze verschillende stappen hoort is toegespitst op de gekozen doelgroep.

Aan de slag met inclusief onderwijs? Bekijk dan snel het stappenplan!