Inclusief boek: Len en zijn broer

Liedjesmaker, inspirator, blogger en bovenal moeder Maud Wilms schreef het boek ‘Len en zijn broer’, een voorleesboek dat gaat over inclusie.

IEDEREEN DOET MEE

Het boek gaat over Len en zijn broer Steef. Steef heeft een verstandelijke beperking. Hij is ouder dan Len, maar kan niet alles wat Len kan. Langzaam leert Len anders naar zijn broer kijken, leert hij nieuwe dingen en onderneemt hij nieuwe avonturen met zijn buurmeisje Jikke.

Het boek ‘Len en zijn broer’ geeft een inkijkje in het leven van een gezin waarin het opgroeien net even anders gaat. Het is vooral een boek waarin iedereen zichzelf kan zijn en vanzelfsprekend gewoon meedoet.

IN GESPREK

Het is een voorleesboek met een persoonlijk verhaal. Het boek kan ouders helpen bij het bespreken van de beperking van hun ene kind met het andere kind of met hun omgeving. Het is een open manier om in gesprek te gaan. Ook op school kan het een handvat bieden om in gesprek te gaan over de verschillen in de klas. Kinderen kunnen op een veilige manier kennismaken met kinderen die een handicap hebben. Dit draagt eraan bij dat iedereen mee kan doen met zijn of haar eigen talenten en kwaliteiten en dat leerlingen elkaar helpen.

Bekijk het filmpje waarin Maud Wilms vertelt over het boek ‘Len en zijn broer’.
Ook het boek ‘Len en zijn broer’ lezen? Je vindt het in Maud haar webwinkel.