Leden gezocht ontwikkelgroep SOP

Scholen en leraren kunnen via het schoolondersteuningsprofiel (SOP) aangeven hoe zij passend onderwijs willen vormgeven binnen hun school. Dit is echter vaak alleen een papieren document dat niet heel veel duidelijkheid geeft richting leraren en ouders. Daarom heeft het Steunpunt Passend Onderwijs in samenwerking met een aantal scholen een leidraad voor het SOP ontwikkeld. Deze leidraad zal dit jaar verder worden uitgewerkt met praktijkvoorbeelden en tips en daarvoor worden er op dit moment leden gezocht voor de ontwikkelgroep hiervan.

ONTWIKKELGROEP

Voor de ontwikkelgroep wordt er gezocht naar maximaal 15 leden. Dit kunnen vertegenwoordigers afkomstig vanuit het po, vo en de samenwerkingsverbanden zijn. Zij zullen in twee á drie sessies aan de slag gaan met de leidraad, onder begeleiding van ervaringsdeskundigen en met ondersteuning vanuit het Steunpunt Passend Onderwijs.

Samen wordt er een pakket ontwikkeld om een schoolondersteuningsprofiel te schrijven en uit te voeren. Dit zal gebeuren door met elkaar in gesprek te gaan aan de hand van de evaluatie van het huidige schoolondersteuningsprofiel en de verbinding te leggen tussen huidige systemen om zo te kijken welke informatie en functionaliteiten bruikbaar zijn voor het nieuwe pakket. Ook komen financiële keuzes en de inzet van extra middelen voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte aan bod tijdens de sessies.

DOEL

De resultaten van deze sessies worden verwerkt in de nieuwe versie van de leidraad. Hierin wordt beschreven hoe en op welke manier het schoolondersteuningsprofiel door scholen kan worden gebruikt zodat het een gebruiksvriendelijk instrument wordt dat in de toekomst een vast onderdeel is binnen de school en in de schoolgids.

U kunt zich aanmelden voor de ontwikkelgroep schoolondersteuningsprofiel door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over de oproep is hier te vinden.