Minister Slob opent online vertelpunt voor passend onderwijs

Er is veel te doen rondom de invoering van het passend onderwijs. We zien zeker positieve resultaten omdat er hard wordt gewerkt om kinderen en jongeren passend onderwijs te bieden, inclusief de ondersteuning die aansluit bij hun behoeften. Maar het kan beter.

ONLINE VERTELPUNT

Dat het beter kan vindt ook Minister Slob. Daarom opent hij een online vertelpunt waar ouders, leerlingen, docenten en andere professionals uit het onderwijs, anoniem hun ervaringen kunnen achterlaten. Het verzamelen van deze ervaringen geeft zicht op waar het goed gaat in het passend onderwijs en wat verbeterd moet worden.

De ervaringen worden op thema en regio gesorteerd zodat onder andere gemeenten aan de slag kunnen om het onderwijs in hun eigen regio nog beter te laten aansluiten bij de behoeftes van hun inwoners.

Heeft u ervaringen in het passend onderwijs? Deel uw ervaring met de minister en help mee aan het verbeteren van het passend onderwijs.