Onze samenwerking met FNO Jongerenpanel Zorg én Perspectief

We zijn ontzettend blij met onze samenwerking met het FNO Jongerenpanel Zorg én Perspectief en vertellen hier graag meer over! Het panel bestaat uit 15 jongeren tussen de 17 en 27 jaar met een chronische aandoening. Ze zijn allemaal verschillend, met verschillende achtergronden en verschillende aandoeningen. Maar samen zijn ze één en delen ze ervaringen. Alles met als doel het leven voor jongeren met een chronische aandoening in Nederland makkelijker te maken. Hiermee leveren zij een mooie bijdrage aan het platform In1school met het schrijven van blogs en het geven van presentaties tijdens onze masterclassreeks ‘Op weg naar inclusief onderwijs voor elk kind en elke leerkracht’.

Het programma Zorg én Perspectief heeft als doel het verschil in maatschappelijk perspectief, tussen jongeren van 0 tot en met 25 jaar met een chronische aandoening en hun gezonde leeftijdsgenoten, te verkleinen. Hiervoor ondersteunt het programma projecten die bijdragen aan de sociale participatie van jongeren met een chronische aandoening op het gebied van school, sport, werk, zorg en het overkoepelde thema kracht. Dat zijn tevens projecten van In1school. Met deze projecten, maar ook in gesprek met de politiek, delen de panelleden hun ervaringen om verschillende thema’s op de maatschappelijke agenda te zetten.

Tijdens onze derde masterclass was Lisa uit het jongerenpanel te gast om te vertellen over de impact van haar chronische aandoening op haar schoolperiode. Voor onze volgende masterclass hebben wij panellid Matthijs uitgenodigd om te vertellen over zijn ervaringen in het Nederlandse onderwijs.

Leuk nieuwtje: naast dat Matthijs tijdens de masterclass vertelt over zijn ervaringen, zullen we hem interviewen. Dit interview lees je binnenkort hier. In de loop van tijd volgen er meer interviews met panelleden die hun ervaringen met ons willen delen.