maandag, 19 november 2018

Handicap + studie congres studeren met beperking

Tijdens de conferentie 'Higher education for students with disabilities: ensuring compliance with the UN Convention’ staat de vraag ‘hoe kunnen we ons onderwijs inclusiever maken, zodat zoveel mogelijk studenten mee kunnen doen’ centraal. Ook andere actuele onderwerpen als studentenwelzijn, prestatiedruk en psychische klachten worden besproken tijdens de conferentie.

Het expertisecentrum handicap + studie wil met deze conferentie een verschil maken. Belangrijk is dat studenten met een beperking onbelemmerd en succesvol de studie kunnen volgen die zij graag willen. Handicap + studie streeft naar meer inclusie binnen het hoger onderwijs, met als doel zo veel mogelijk verschillende studenten laten meedoen met zo min mogelijk bijzondere aanpassingen.

Nederland ondertekende het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap. Dit verdrag is op 14 juli 2016 in werking getreden en heeft drie belangrijke principes: inclusie, volledige participatie en autonomie. Om de gezamenlijke ambitie, afspraken en doelstellingen voor de implementatie van het VN-Verdrag kracht bij te zetten ondertekenen verschillende hogescholen tijdens de conferentie de opgestelde intentieverklaring.

Beide dagen zijn er zowel plenaire sessies als sub-sessies die u kunt volgen. Er zijn inspirerende sprekers en er worden interessante workshops verzorgd. Zo zal Jose Smits, adviseur van in1school, zal samen met ervaringsdeskundige Rebecca ter Mors, één van de workshops verzorgen met als thema: inclusiviteit en inclusief onderwijs in het hoger onderwijs. Op deze pagina staat meer informatie over de workshop.

Het hele programma vindt u op de website van Handicap + studie.

Wanneer: Maandag 19 November 10:00 uur tot en met dinsdag 20 November 13:00 uur.
Waar: Cursus-en vergadercentrum Domstad Utrecht
Voor wie: Leidinggevende, bestuurders, beleidsadviseurs, coördinatoren, decanen, medewerkers gemeenten, politici en andere geïnteresseerden.
Kosten: € 150,- voor één dag of € 215,- voor twee dagen.
Aanmelden: Aanmelden kan via dit formulier

De voertaal tijdens deze conferentie is Engels. Meer informatie over deze conferentie vindt u hier.