Linda blogt: Locked Down

Linda blogt: Locked Down

Op zaterdag 21 maart 2020 is het alweer de 15e Wereld Downsyndroomdag, een dag waarop mensen met deze bijzondere genmutatie extra aandacht krijgen. Of dat dit jaar ook gaat lukken is de vraag, want nu staan niet alleen mensen met Downsyndroom in de rij om extra aandacht. We zijn allemaal Locked Down.

Mascara op je wangen?

Ik weet niet of Jeltje echt begrijpt wat er gaande is, maar ze is de enige in huis die weinig last lijkt te hebben van de maatregelen. De scholen zijn dicht en dat gebeurt wel vaker toch? Alle lessen en ook de begeleiding worden zoveel mogelijk op afstand voortgezet. De verveling heeft zich tot nu toe beperkt tot het uittesten van mascara, en die kan dus ook prima op je wangen! Voor Obbe en Geeske ligt dat toch anders, en ik kan zelf ook moeilijk mijn draai vinden.

Shoppen in Milaan mama!

Voor Geeske is het extra zuur omdat ze in de meivakantie met haar beste vriendin mee naar Italië zou gaan. Ze had al geld opzij gezet om te shoppen in Milaan…, en ik was langzaam aan het idee gewend dat ze zomaar tien dagen van huis zou zijn. Het zou fantastisch zijn geweest voor haar omdat dit soort uitstapjes er voor ons niet in zitten. Het is voor haar moeilijk te bevatten dat ze zelfs niet even naar vrienden kan om samen te chillen. Maar goed, je wenkbrauwen kunnen verven, zonder het risico te lopen met twee snorren op je voorhoofd naar school te moeten, is ook wat waard toch?

Lekker hardlopen…

Obbe bedacht dat hij naast het vele gamen ook iets aan zijn gezondheid moest doen. Voetballen zit er even niet in, maar hardlopen kan wel. En dan kun je meteen laten zien dat je sneller bent dan je vader! Ook het ophalen van je schoolboeken en huiswerk kan prima te voet. Er ligt nu een planning voor de rest van de week, maar ik kan niet zeggen dat ik veel motivatie zie om er aan te beginnen. Ik vrees dat ik er toch een baantje bij heb.

Een baan erbij?

Ik werk al bijna een week thuis maar zie mijn uren langzaam in rook opgaan. Ik kan onmogelijk mijn werk op het oude niveau handhaven. Met drie kinderen in huis die allemaal een eigen rooster moeten draaien is dat niet te doen. Ik krijg plotseling heel veel respect voor leerkrachten die met het tienvoudig aantal leerlingen voor een soortgelijke uitdaging staan. En het sterkt me in de gedachte dat het hoog tijd wordt voor inclusief onderwijs, want daar staan leerkrachten er niet alleen voor!

Scholen dicht!

Onze kinderen waren al thuis…, en gelukkig zijn alle scholen nu zo goed als dicht. Er is veel gezegd over het open willen houden van de scholen. Is daarmee bewezen dat onderwijs meer is dan de sluitpost van onze economie? Ik mag het hopen! Corona heeft duidelijk gemaakt dat onderwijs de ruggengraat is van een inclusieve samenleving, waar ieder leven telt!

Linda Jansen heeft drie kinderen: Geeske (14), Jeltje (12) en Obbe (10). Jeltje heeft het syndroom van Down. Regelmatig beschrijft Linda voor platform In1school haar bevindingen op ‘Route 21’: de weg die ze samen met Jeltje én de rest van haar gezin aflegt. Lees ook de vorige blog: Blauwe dag…

Leave a comment

You are commenting as guest.