Jongerentool ‘Mijn positieve gezondheid’

Jongerentool ‘Mijn positieve gezondheid’

Tijdens het event Krachtpatsers werd de jongerentool ‘Mijn positieve gezondheid’ gelanceerd. Deze jongerenversie van de tool is ontwikkeld door het Institute for Positive Health (IPH) met behulp van het FNO Jongerenpanel Zorg én Perspectief en financiering van FNO.

DE TOOL

De jongerentool is speciaal ontwikkeld voor alle jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Het doel is om hen te helpen bij het uitvinden van wat voor hen nu echt belangrijk is en wat ze kunnen doen om zich beter te voelen. Gezondheid wordt hiervoor in de tool benaderd als het vermogen om met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan en daarbij zo veel mogelijk zelf de regie in handen te hebben.

De tool ‘Mijn positieve gezondheid’ bestaat uit 43 vragen, toegespitst op wat bij de levensfase van jongeren past. Deze vragen zijn onderverdeeld zijn in zes thema’s:
1. Mijn lichaam
2. Mijn gevoelens en gedachten
3. Zingeving
4. Kwaliteit van leven
5. Meedoen
6. Dagelijks leven

Door de verschillende vragen te beantwoorden worden de jongeren zich bewust van hun gezondheid en hoe zij deze ervaren, wat de sterke punten zijn en waar de knelpunten liggen. Het beantwoorden van de vragen kunnen jongeren alleen doen, maar de tool kan ook ondersteunend zijn binnen het zorgproces of op school.

Gelijk aan de slag? Vul de jongerentool ‘Mijn positieve gezondheid’ hier in! (Registratie verplicht)

Naast de jongerentool is er een eenvoudige tool ontwikkeld en zijn er versies voor kinderen en volwassenen. Bekijk de verschillende tools op de website van IPH.