Vier de verschillen creëert meer openheid over psychische kwetsbaarheid

Vier de verschillen creëert meer openheid over psychische kwetsbaarheid

Volgens Vier de verschillen ben je meer jezelf als je open bent en je je kwetsbaar opstelt. Daarnaast is er hierdoor meer begrip en verbinding mogelijk doordat beter zichtbaar is wat iemand wel en niet kan en wat zijn of haar kwaliteiten zijn. Meer openheid hierover maakt psychische kwetsbaarheden beter bespreekbaar waardoor een inclusievere omgeving kan worden gecreëerd. Daarom heeft Vier de verschillen een aanpak ontwikkeld die openheid stimuleert en toegepast kan worden binnen verschillende werkomgevingen.

Ontstaan

Vier de verschillen is ontstaan toen Jan Anne Kalkhoven er in 2009 achter kwam dat hij ADD had (Attention Dificit Disorder). Deze ontdekking gaf hem de mogelijkheid meer begrip voor zichzelf te ontwikkelen. Maar op zijn werk bij de Belastingdienst zagen ze dit vooral als een bedrijfsrisico.

Gelukkig bleef hij bij het bedrijf werken en creëerde hij openheid en een veilige omgeving. Dit heb je volgens hem nodig om medewerkers beter tot hun recht te laten komen. Vier de verschillen werd hierdoor voor het eerst uitgerold met als doel het grote potentieel van mensen te bevrijden dat nu vaak nog verstopt wordt.

Inclusieve omgeving

Vier de verschillen is dus ontstaan in het bedrijfsleven, maar kan overal, ook in het primair, voortgezet en hoger onderwijs, gebruikt worden. Vier de verschillen is inmiddels een bedrijf met een specifieke aanpak voor een inclusieve omgeving. Er wordt bottom-up gewerkt om psychische kwetsbaarheden bespreekbaar te maken. In goed overleg met het management van een organisatie, zodat er op basis van gelijkwaardigheid en intrinsieke motivatie wordt gewerkt aan meer begrip en verbinding.

Het programma van Vier de verschillen creëert een omgeving waar iedereen zichzelf mag en kan zijn en waar verschillen worden geaccepteerd en benut. In het onderwijs wordt dit onder andere gedaan door het organiseren van evenementen voor en door studenten, het opzetten van een ervaringsdeskundigen pool en een website voor het delen van ervaringen en het vinden van informatie.

Lees hier meer over Vier de verschillen.
Wilt u werken aan inclusief onderwijs? Neem dan een kijkje in ons stappenplan.