Zorgeloos met diabetes naar school

Ook kinderen met diabetes zouden zorgeloos naar school moeten kunnen gaan. Maar Zorgeloos met diabetesvoor veel kinderen is dat in de praktijk niet vanzelfsprekend. Scholen weten soms niet wat diabetes inhoudt of wat de leerkracht precies moet doen voor de juiste diabeteszorg. Of ze vinden dat diabeteszorg niet de verantwoordelijkheid van de school is.

Stichting ‘Zorgeloos met diabetes naar school’ biedt praktische handvatten voor scholen en ouders om goede diabeteszorg op school mogelijk te maken. Want dat een kind met diabetes ook de zorg op en door school kan krijgen is zeker. Bekijk de filmpjes maar eens op de website van de stichting. Leerkrachten, schooldirecteuren, ouders en kinderen vertellen daar zelf hoe zij het aanpakken. Met succes!

De stichting heeft ook een praktische gids voor scholen gepubliceerd, boordevol informatie en tips om leerlingen zorgeloos met diabetes naar school te laten gaan. Meer informatie over de gids en hoe te bestellen.