Samenwerkingsverband in actie voor passend onderwijs thuis

Nu de scholen gesloten zijn, proberen leerkrachten, ouders en kinderen er het beste van te maken. Zo ook Samenwerkingsverband Primair Onderwijs 30 06 uit Noord-Brabant. Zij zien de grote hoeveelheid initiatieven die nu worden opgezet, maar missen een duidelijk informatieplatform over onderwijs voor kinderen met onderwijs- en ondersteuningsbehoeften. Terwijl de juiste ondersteuning voor deze kinderen zo belangrijk is. Zij roepen daarom professionals, ouders en kinderen op om tips, handige (digitale) tools en ideeën te delen. Zij bundelen de ingestuurde informatie op de website Passend Onderwijs Thuis. Zo kunnen alle kinderen onderwijs op maat ontvangen.

Tips voor en door professionals, ouders en kinderen

Op het platform Passend Onderwijs Thuis wordt een onderscheid gemaakt tussen professionals, ouders en kinderen. Voor alle drie de groepen is verschillende informatie beschikbaar. Verschillende thematieken komen aan bod. Zo staan lesmaterialen voor kinderen met autisme verzameld voor professionals, maar ook tips voor ouders om hun kind zelf thuis te begeleiden. Andere thema’s zijn dyslexie, meer- en hoogbegaafdheid, gedragsproblemen en concentratieproblemen.

Oproep tot delen van kennis

Het Samenwerkingsverband Primair Onderwijs 30 06 roept op om kennis en tools te delen voor een van de volgende doelgroepen:

• ouders van kinderen met een ondersteuningsbehoefte (denk aan: motivatie-, gedrag- of leerproblematiek);
  • professionals die werken bij samenwerkingsverbanden en/of met kinderen met een ondersteuningsbehoefte;
  • professionals die thuisonderwijs op afstand verzorgen, ook voor leerlingen met een ondersteuningsbehoefte;
  • kinderen die een ondersteuningsbehoefte hebben.

Aanvullingen van informatie op de website kunnen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ze zoeken met name informatie over specifieke thema’s, zoals dyslexie, leer- of gedragsproblemen. Zet in de e-mail voor wie de informatie bedoeld is (ouders, professionals of kinderen) en of het om informatie voor het primair of voortgezet onderwijs gaat.

Ga naar het platform Passend Onderwijs Thuis.