Lettergrootte - +
Contrast - +

hinkelend meisje

Bianca Blogt

“Een kind is altijd een kans, nooit een tekort”

Wat ik zo geweldig vind aan inclusief onderwijs? De visie dat élk kind een kans is. Diversiteit is de norm. Kinderen leren omgaan met elkaars verschillen. Leren hoe een rolstoel werkt, wat iemand met autisme nodig heeft of dat een slechthorend klasgenootje een mondbeeld nodig heeft. Waardevolle kennis waar ze hun hele leven de vruchten van plukken. Want jong geleerd is oud gedaan!

De kracht van uitleg geven

Zelf ben ik vanaf mijn geboorte slechthorend. Ik heb een progressief gehoorverlies, wat betekent dat mijn gehoor steeds slechter wordt. Tijdens mijn studie heb ik geleerd hoe belangrijk uitleg en voorlichting is. Vertellen dat ik slechthorend ben, uitleggen wat ik nodig heb om lessen goed te kunnen volgen en hoe anderen me kunnen helpen: het werkt echt. Veel mensen willen namelijk wel helpen, maar weten niet hoe. En dat maakt hen onzeker.

De kracht van uitleg geven

Een prachtige basis voor inclusief onderwijs

Door uitleg ontstaat inzicht, begrip, houvast en zelfvertrouwen. Angst verdwijnt, er komt ruimte voor vragen stellen, uitwisseling en samenwerken. Een prachtige basis voor mij en de mensen in mijn omgeving. Maar ook voor inclusief onderwijs!

Werken voor In1school

In1school heeft mij gevraagd om contentmanager te worden voor de online kanalen, Facebook en Twitter! Een opdracht waar ik heel blij en vereerd mee ben. Ik kijk ernaar uit om samen met jou te praten, denken en discussiëren op deze netwerken. Wil je alvast meer over mij weten? Bekijk dan mijn LinkedIn-profiel en of mijn website www.100procentslechthorend.nl.

bianca van der horst

Tip: een inspirerende website om te bezoeken is www.hetkind.org. Dit is een platform voor uitwisseling en inspiratie over goed onderwijs voor alle kinderen. De quote boven deze blog komt ook van deze website!