Educatief Basiscentrum Icarus in Schijndel

Educatief Basiscentrum Icarus in Schijndel biedt een totaalpakket aan educatie en opvang waar leerlingen van tweeënhalf tot twaalf jaar terecht kunnen. Het Basiscentrum is onderverdeeld in twee openbare basisscholen, De Kring en De Beemd, en een Peuterkleuterhuis. Er wordt voor leerlingen een vertrouwde en veilige omgeving gecreëerd, waarbinnen zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Samen naar School

In het Educatief Basiscentrum Icarus is een Samen naar School klas van Stichting TIM Schijndel gevestigd. Hierin wordt aan kinderen met een beperking ontwikkelingsgerichte stimulering en begeleiding geboden.

Omdat de Samen naar School klas zich in een reguliere basisschool bevindt, ontmoeten kinderen met en zonder beperking elkaar dagelijks. Doordat kinderen met en zonder beperkingen samen opgroeien, leren kinderen van elkaar. Kinderen zonder beperking leren om te gaan met verschillen, waardoor hun sociale participatie al vroeg wordt gestimuleerd. Voor kinderen met een beperking zorgt structureel contact met reguliere kinderen ervoor dat hun alertheid wordt vergroot. Daarnaast wordt hun gevoel van eigenwaarde en acceptatie sterker.

Een Samen naar School klas biedt onderwijs met zorg op maat aan kinderen met een (ernstige meervoudige) beperking op een reguliere school. Dit gebeurt vanuit de overtuiging dat alle kinderen kunnen leren en dat kinderen met en zonder handicap van elkaar kunnen leren. Daarom sluiten leerlingen met en zonder handicap dagelijks aan bij elkaars lessen en activiteiten. Dit wordt uitgevoerd onder leiding van gediplomeerde leerkracht(en) en zorgverlener(s), op basis van een met ouders afgestemd onderwijs-zorgplan.

Ga naar de website voor meer informatie over Educatief Basiscentrum Icarus.

Educatief Basiscentrum Icarus
Beemdstraat 3/5