Basisschool Europa in Enschede

De Openbare Dalton Basisschool Europa in Enschede valt onder het bestuur van Stichting Consent. Basisschool Europa biedt Daltononderwijs voor alle leerlingen uit de wijk. Gelijkwaardigheid en wederzijds respect vormen de basis waarop leraren en leerlingen met elkaar omgaan. Het belangrijkste kenmerk van Daltononderwijs is dat het onderwijs wordt afgestemd op de behoeften, interesses en competenties van de leerlingen. Dit met aandacht voor zelfstandig werken, verantwoordelijkheid en samenwerken.

Stappen richting inclusie

Basisschool Europa streeft ernaar over vijf jaar een inclusieve school te zijn. De afgelopen tijd hebben zij met het hele team gesprekken gevoerd en samen besloten om dit doel te bereiken. Een inclusieve cultuur staat centraal op de school. Het team is gezamenlijk verantwoordelijk voor alle leerlingen. Samen zoekt het team naar een oplossing of de juiste begeleiding, zodat zoveel mogelijk leerlingen naar de school in hun eigen wijk kunnen en in hun eigen omgeving kunnen opgroeien.

Het team werkt nauw samen met collega-scholen en het samenwerkingsverband, om van elkaar te leren en nog meer kennis op te doen over inclusief onderwijs. Stapje voor stapje implementeren zij inclusief onderwijs verder in de school. Zo starten zij dit schooljaar met extra begeleiding voor een aantal leerlingen die dat nodig hebben en worden de dromen en doelen van het team nog verder vormgegeven.

Op Basisschool Europa is iedereen verschillend en zo leren zij hun leerlingen diversiteit te waarderen. Samen leven, samen werken en van elkaar leren staat centraal, zodat de school een afspiegeling wordt van een maatschappij waar iedereen bij hoort, ook leerlingen met een beperking.

Ga naar de website voor meer informatie over Basisschool Europa.

ODBS Europa
Belgiƫlaan 75