Het Regio College in Noord-Holland

Het Regio College in Noord-Holland is een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaarberoepsonderwijs (mbo) en voortgezet algemeen volwassen onderwijs (vavo) met een hoofdlocatie in Zaandam en Purmerend. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van één locatie in Heerhugowaard en Edam. Het Regio College biedt een uitgebreid pakket aan opleidingen en cursussen voor jongeren die een vak willen leren, volwassenen die zich willen bijscholen of nieuwkomers die zich willen voorbereiden op een plek in de samenleving. Ook verzorgt het Regio College bijscholingsprogramma’s aan werknemers van bedrijven en instellingen.

Inclusief onderwijs

Het Regio College heeft de eerste stappen richting inclusief onderwijs gezet aan de van de invoering van passend onderwijs. Een leerling die extra ondersteuning nodig heeft bij een handicap, chronische ziekte of persoonlijk probleem komt in aanmerking voor extra begeleiding en ondersteuning door een zorgadviseur. Deze adviseur biedt individuele ondersteuning aan de hand van een maatwerktraject, wat wordt vastgelegd in het ondersteuningsplan. Op basis van dit plan werken de leerling, de loopbaancoach, de zorgadviseur en de ouders/verzorgers aan het succesvol afronden van de studie.

Ga naar de website voor meer informatie over Het Regio College.

Het Regio College Noord-Holland
Cypressehout 99