Masterclass ‘Include One, Benefit All’

Op Nederlandse Internationale scholen zijn alle kinderen - ook kinderen met een beperking - welkom uit gezinnen die internationaal werken. In de masterclass ‘Include One, Benefit All’ gaan we dieper in op de vraag hoe je als school een omgeving creëert waarin alle kinderen zich welkom voelen en alle kinderen zo leren dat ze het beste uit zichzelf halen. Lyndsay Gregory, Leader for Learning op de Amsterdam International Community School en Helen Claus, oprichter van Inclusion4all, een onderwijsadvies organisatie, praten over hun visie op en ervaring met inclusief onderwijs aan kinderen tussen vier en negentien jaar.

Programma
13.30 – 13.45 Welkom en introductie door Jose Smits, consultant In1school en Disability Expert ANED
13.45 – 14.00 Presentatie door Lyndsay Gregory, Leader of Learning op de Amsterdam International Community School
14.00 – 14.15 Jelmer Stolk, lid Jongerenpanel Zorg en Perspectief, vertelt over zijn ervaring als jongen met een beperking op Nederlandse scholen.
14.15 – 15.00 Masterclass ‘Include One, Benefit All’ door Helen Claus van Inclusion4all over hoe kleine veranderingen in de klas voor een scholier kan leiden tot voordeel voor alle scholieren.
15.00 – 15.30 Debat en afsluiting

Datum: 31 oktober 2018
Locatie:
Amsterdam International Community School
Prinses Irenestraat 59
1077 WV Amsterdam
Tijd: 13.30 – 15.30
Gratis toegang

Leerkrachten, ouders, bestuurders, politici, beleidsmakers en jeugdzorg professionals zijn van harte welkom de bijeenkomst bij te wonen en hun kennis en ervaring te delen. De voertaal is Engels maar (fluister) vertaling Engels-Nederlands en Nederlands-Engels zal aanwezig zijn).

Wilt u komen? Meld u hier aan of stuur ons een mail.

De masterclass reeks is een initiatief van platform In1school, onderdeel van het onderwijsprogramma van de kinderrechtenorganisatie Defence for Children gefinancierd door FNO en NSGK. In1school werkt voor deze masterclasses samen met het Jongerenpanel Zorg én Perspectief van FNO.