dinsdag, 22 januari 2019

Studiedag handicap + studie: tips voor docenten

In het onderwijs is het belangrijk dat er wordt ingespeeld op de verschillen tussen studenten en dat onderwijs flexibel wordt aangeboden. Hierbij zijn docenten erg belangrijk. Zij kunnen al door een kleine aanpassing bepaalde belemmeringen, die studenten met een functiebeperking ervaren, wegnemen zodat het onderwijs voor hen toegankelijk en inclusief wordt. Handicap + studie organiseert daarom de studiemiddag ‘Naar toegankelijk en inclusief onderwijs, tips voor docenten’.

Tijdens deze middag staan de vragen: ‘Wat zijn de meest voorkomende functiebeperkingen? en welke belemmeringen worden ervaren bij het volgen van onderwijs?’ centraal. Er wordt gekeken naar de rol van de docent in het bieden van inclusief en toegankelijk onderwijs en hoe je kan bijdragen om onderwijs inclusief en toegankelijk te maken. Bovendien krijg je tips hoe dit toe te passen tijdens het lesgeven en tijdens het begeleiden van studiegroepen en individuele studenten.

Deze studiemiddag is specifiek gericht op docenten in het hoger onderwijs, maar is ook relevant voor examencommissies, vakgroepen en anderen geïnteresseerden die zich bezig houden met het toegankelijk en inclusief maken van onderwijs.

Wanneer: Dinsdag 22 Januari 2019
Waar: handicap + studie kantoor, Stationsplein 14, 5211 AP ’s-Hertogenbosch.
Tijd: van 13:00 tot 16:30 uur.
Kosten: 235,- euro.
Toegang: Meld je aan via de website .

Meer informatie over deze studiedag vind je op de website van handicap + studie.