Bednet, les op afstand voor kinderen en jongeren in België

De Belgische organisatie Bednet maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren die tijdelijk of langdurig niet naar school kunnen toch gewoon onderwijs kunnen volgen. De organisatie vindt dat alle kinderen en jongeren, ongeacht hun moedertaal, culturele of sociale achtergrond, ongeluk of ziekte, de kans moeten krijgen om onderwijs te volgen.

LES OP AFSTAND

Onderwijs volgen gebeurt via het synchroon internetonderwijs. Door een videoconnectie via de computer kunnen kinderen thuis dezelfde lessen volgen als hun klasgenoten, kunnen ze meedoen met groepswerk in hun eigen klas en in contact blijven met vrienden. Hierdoor blijft de eventuele onderwijsachterstand beperkt en raken de kinderen niet in een sociaal isolement.

Zowel voor kleuters als kinderen uit het primair- en voortgezet onderwijs is Bednet beschikbaar. Het synchroon internetonderwijs wordt gratis aangeboden, inclusief computer, internet en de begeleiding die nodig is.

Bednet werkt samen met scholen, ouders, verschillende onderwijspartners en de Vlaamse overheid om kinderen zo goed mogelijk passend onderwijs aan te bieden waarbij de behoefte van het kind centraal staat.

Bekijk hier het filmpje van Music and More over Sylke die in een revalidatiecentrum verblijft en via Bednet haar lessen volgt.