Magazine ‘Zo kan het ook’ scholen voortgezet onderwijs

Platform In1school geeft het woord aan drie bevlogen scholen voor voortgezet onderwijs die toewerken naar inclusiviteit in hun leef-en leergemeenschap. Zij geven ons een inkijkje in Zo kan het ook scholen voortgezet onderwijs 2019hun school. En ze vertellen, samen met leerlingen en ouders, wat er allemaal mogelijk is op het gebied van inclusief onderwijs met de juiste visie, houding en mensen.

Inclusiviteit in voortgezet onderwijs

In dit magazine leest u de enthousiaste verhalen van de scholen. Ze laten zien hoe zij zich aanpassen aan de leerbehoeften van elke leerling, ongeacht hun achtergrond of beperking. Het is een vervolg op het ‘Zo kan het ook’ magazine voor primair onderwijs,

Meestal ontdekken de scholen dat er veel meer realiseerbaar is op het gebied van inclusiviteit dan ze ooit dachten. Het magazine vormt hiermee een waardevolle inspiratiebron voor scholen, beleidsmakers, gemeenten, welzijns- en zorginstellingen. En natuurlijk ook voor leerlingen, ouders en andere geïnteresseerden.

“Dit is een normale school, maar toch heel bijzonder.”
- Leerling van Innova, Enschede

“We investeren in het goed leren kennen van alle jongeren en van elkaar waardoor er openingen en verbindingen ontstaan. En dan is er veel mogelijk.”
- Directeur van Notre Dame des Anges, Ubbergen

“Dit is een school die snel kan schakelen tussen allerlei mogelijkheden en afdelingen en zo goed kan inspelen op de interesses en talenten van mijn kind.”
- Ouder verbonden aan Eduwiek, Hoogeveen

Vraag het magazine voor voortgezet onderwijs aan!

U kunt het magazine downloaden of een exemplaar kosteloos aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'voortgezet onderwijs magazine'.