Jenaplan Kindcentrum in Boxmeer

Het Jenaplan Kindcentrum in Boxmeer laat kinderen hun talenten verder ontwikkelen en leert ze hun sterkere kanten te gebruiken bij de ontwikkeling van hun zwakkere kanten. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Zij willen voor alle kinderen onderwijs en uitdaging op maat bieden. In het Jenaplan Kindcentrum zijn een basisschool de Peppels/de Canadas en een Kinderopvang/BSO

Samen naar School

In het Jenaplan Kindcentrum is een Samen naar School klas van Stichting Lotta gevestigd. Kinderen van Stichting Lotta spelen en leren samen met een ontwikkelingsgericht aanbod dat is afgestemd op hun eigen niveau.

Er zijn verschillende activiteiten die de leerlingen van Stichting Lotta en partners in het Jenaplan Kindcentrum samen uitvoeren. Zo hebben de kinderen van Stichting Lotta speelleermomenten, muziek, handvaardigheid, gym en vieringen met de leerlingen van de basisschool. Kinderen van het Jenaplan Kindcentrum zijn ook van harte welkom in de klas van Stichting Lotta. Ook spelen de kinderen van Stichting Lotta samen met de kinderen in de kinderopvang/BSO. Hierdoor kunnen deze kinderen met een ondersteuningsbehoefte dichter bij huis, met buurtgenootjes, naar school.

Een Samen naar School klas biedt onderwijs met zorg op maat aan kinderen met een (ernstige meervoudige) beperking op een reguliere school. Dit gebeurt vanuit de overtuiging dat alle kinderen kunnen leren en dat kinderen met en zonder handicap van elkaar kunnen leren. Daarom sluiten leerlingen met en zonder handicap dagelijks aan bij elkaars lessen en activiteiten. Dit wordt uitgevoerd onder leiding van gediplomeerde leerkracht(en) en zorgverlener(s), op basis van een met ouders afgestemd onderwijs-zorgplan.

Ga naar de website voor meer informatie over het Jenaplan Kindcentrum.

Jenaplan Kindcentrum
Frans Halsstraat 29